نشست حس دینی به سبک کودکی با حضور دکتر عبدالعظیم کریمی


به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، این استاد دانشگاه در نشست «حس دینی به سبک کودکی» که در زمره نشست‌های تخصصی  کانون در مرکز آفرینش‌های فرهنگی و هنری بود تاکید کرد: ما به جای آموزش ارزش‌ها باید زمینه کشف ارزش‌های فطری از درون را برای کودکان فراهم کنیم. دین و فطرت دینی در درون  بچه‌ها هست و نیازی برای درونی سازی این مفاهیم به شکل ظاهری و درسی نیست.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: کودک ما، واجد تمام آرزوهایی است که ما می‌خواهیم آن‌ها را در او محقق کنیم. سقف آرزوهای دینی ما در در درون آن‌هاست ولی ما آن‌ها را نمی‌بینیم. 
دین موضوعی فطری است که اگر از سوی ما دستکاری نشود و در آن مداخله‌ای صورت نگیرد به طور طبیعی مسیر خود را در بلوغ بچه‌ها طی می‌کند.
این پژوهش‌گر خاطرنشان کرد: بدبختی ما این است که فکر می‌کنیم به مدد اختراع وسایل آسایش می‌توانیم به خوشبختی درونی برسیم. در حالی که علی‌رغم افزایش امکانات و عوامل رفاهی و خوشی و آسایشی همچنان نگران، مضطرب و افسرده هستیم. خوشبختی حسی درونی و فطری است که باعث می‌شود شما از آنچه از دست می‌دهید خیلی ناراحت و برای آنچه به دست می‌آورید، خیلی خوشحال نشوید.
وی گفت: دین‌دار کردن بچه‌ها مثل پرورش بذری است که خدا در وجود آن‌ها گذاشته است و همچنان که برای به نتیجه رساندن یک بذر نیازی به جایگزین کردن چیزی به جای بذر نیست ما هم نباید در این زمینه مداخله بی مورد داشته باشیم ولی متاسفانه عملکرد ما در این زمینه مثل کسانی است که به جای گل واقعی می‌خواهند گل مصنوعی را تکثیر کنند.
دکتر عبدالعظیم کریمی تاکید کرد: تربیت، تغییر دادن بر اساس آنچه ما می‌خواهیم نیست همچنان‌که تربیت آنچه که بچه‌ها می‌خواهند نیز نیست چون این موضوع هم نوعی تسلیم شدن است نه تربیت. بلکه تربیت یعنی آنچه در وجود توست آن شوی و این یعنی تربیت فطری. با این توصیف دینی کردن مانع دینی شدن است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: تربیت فرایندی است که بین مربی و متربی به صورت فی‌البداهه و کاملاً خلاق صورت می‌پذیرد و متناسب با شرایط زمان و مکان شیوه‌های خاص خود را ایجاب می‌کند. فلسفه وجود 124هزار پیامبر هم همین بوده است. تربیت دینی به تعاملی نیازمند است که از بینش سرچشمه می‌گیرد نه صرفاً دانش حفظی و درسی، اما ما چه کردیم؟ باید گور دانش را به نور دانش تبدیل کرد.

برگزاری مراسم گرامیداشت نوش آفرین انصاری توسط خانه کتاب در هفته ملی کودک

مراسم گرامیداشت نوش آفرین انصاری، دبیر شواری کتاب کودک، همزمان با هفته کودک توسط موسسه خانه کتاب برگزار شد.

 بزرگداشت نوش آفرین انصاری در نشست عصر کتاب شنبه ۱۸ مهرماه ۱۳۹۴ با حضور هوشنگ مرادی کرمانی، دکتر مهدی محقق، شهرام اقبال زاده، نویسنده و مترجم کودک، فریبا افکاری، سید هادی خامنه ای، حجت الاسلام محمود دعایی، مدیر انتشارات اطلاعات، سید کاظم حافظیان رضوی و گروهی از دوستداران نوش آفرین انصاری در سالن استاد شهناز پارک هنرمندان برگزار شد. در آغاز، مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل خانه کتاب ضمن خوش آمد گویی به مهمانان گفت: «توماس کارلایل» تاریخدان و اندیشمند اسکاتلندی معتقد بود خرد تاثیر زیادی در تاریخ داشته است. کارلایل در کتابی با عنوان «درباره قهرمانان، قهرمان پرستی و نقش قهرمانی در تاریخ» که اندیشه‌هایش را بیان کرده از قهرمانانی نام می‌برد که با توجه به وقایع پیرامونشان زمان را محو کرده‌اند و بر اساس اراده‌ای که داشته‌اند توانسته‌اند جایگاهشان را در تاریخ رقم بزنند و از آنان به عنوان قهرمانان بزرگ یاد کرده ‌است. 
ادامه مطلب ...

رونمایی از (شب بخیر فرمانده ) احمد اکبر پور


«شب به خیر فرمانده» احمد اکبرپور با تصویرگری جدید روز چهارشنبه اول مهر در کتابفروشی افق رونمایی می‌شود. در این مراسم افزون بر نویسنده و تصویرگر اثر، حسین شیخ الاسلام و مسعود ناصری به عنوان منتقد و کارشناس حضور دارند و درباره این کتاب صحبت خواهند کرد. احمد اکبر پور این داستان را در سال ۱۳۸۳ برای مسابقه‌‌ای که دفتر کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) و شورای کتاب کودک برگزار کرده بودند، نوشت که با تصویرگری مرتضی زاهدی منتشر شد. این اثر، برگزیده ی شورای کتاب کودک شد و در جشنواره ی ربع قرن دفاع مقدس هم جایزه گرفتت و در کانادا از سوی ناشر معتبر ground wood books نیز به چاپ رسیده است.
 
 
زمان: روز چهارشنبه ۱ مهر از ساعت ۱۸ 
مکان: خیابان انقلاب، جنب سینما سپیده، نبش کوچه اسکو، کتابفروشی افق
منبع :ketabak.org