زادروز ابراهیم بنی احمد

 ابراهیم بنی احمد (۱۲۸۹)، روانشناس و آموزشگر، مدیر نشریه «بازی کودکان» و بنیان‌گذار مدرسه «جهان تربیت»

ابراهیم بنی احمد، نویسنده و فعال در حوزه‌ی آموزش کودکان

ابراهیم بنی‌احمد ۱۰ اسفند ۱۲۹۶ در تهران زاده شد. او دوره‌ی نخست آموزش خود را به سبب نبود مدرسه در محله ‌شان و دوربودن مدرسه از خانه، دیر آغاز کرد. اما این دوره را در دو سال به پایان رساند.

سپس همراه خانواده به تهران آمد و وارد مدرسه شد. از همان هنگام، آموزگاری می‌کرد و به شاگردان کلاس‌های پایین‌تر درس می‌داد. بعدها رشته‌ی حقوق قضایی خواند. او همچنین در روان‌شناسی و جامعه‌شناسی نیز دانش ‌آموخته شد و از دانشگاه سوربن فرانسه درجه دکترای تعلیم و تربیت گرفت. بنی احمد سرانجام کار در گستره آموزش‌ و‌ پرورش را برگزید.

بنی‌احمد از اردیبهشت ماه سال ۱۳۲۳ مجله "بازی کودکان" را منتشر کرد. در سال ۱۳۲۸ بنی‌احمد به دستور وزیر فرهنگ وقت، عضو هیئت تحریریه مجله‌ی "دانش‌آموز" شد. او در سال ۱۳۳۲ مرکز‌آموزشی "جهان تربیت" را در تهران بنیاد نهاد. در این مرکز برنامه های جانبی متنوعی در زمینه های کتابخوانی، هنر، ورزش و فعالیت های فکری انجام می‌شد. بنی‌احمد در نقاشی و طراحی فرش نیز دستی چیره داشت. چند سالی تصویرگر نشریه‌ها نیز بود. در مدرسه‌ی کمال‌الملک و مؤسسه‌ی قالی ایران هنر نقاشی سیاه قلم و رنگ و روغن و طراحی فرش را فرا گرفت. پس از آغاز به کار تدریس در دانشسراهای تهران چهار جلد کتاب‌ سال‌های اول دبستان را تصویرگری کرد که بارها همان تصویرها باز چاپ شدند. وزارت فرهنگ در سال ۱۳۲۳ کار تصویرگری کتاب‌های چهارم دبستان و در سال ۱۳۲۵ تصویرگری کتاب صنایع روستایی برای کلاس‌های پنجم و ششم دبستان‌های روستایی را به ابراهیم بنی‌احمد سپرد. بنی‌احمد ۲۲ سال پیاپی برنامه "بیایید با هم دنیای بهتری بسازیم" را در رادیو تهران اجرا می‌کرد و درباره‌ی روش‌های پرورشی و بهداشت روانی برای شنوندگان رادیو سخن می‌گفت.

ابراهیم بنی احمد در سال ۱۳۷۹ درگذشت.

برخی دیگر از آثار او عبارتند از:‌

"روش آموختن نقاشی: تربیت چشم"، "نقاشی فکری"، "درس نقاشی"، "نقاشی علمی"،‌ "دفتر هنر: مخصوص محصلات مدارس متوسطه"،‌ "روانشناسی رفتار"، "زنده دلی: تحقیقات روانشناسی"،‌ "روانشناسی رشد و مراحل عمر"، "اگر هدف معلم و شاگرد هماهنگی داشته باشد شاید بتوان ضمن اجرای برنامه بیشتر مطالب علمی را بسادگی آموخت"، "مدارس غیر دولتی از بدترین مدارس دولتی هم خراب تر شده اند"، "تحصیل دبستانی و دبیرستانی را کوتاه کنید"، "فن تدریس"، "راهی برای سازش نسل جدید و قدیم" ، تصویرگری کتاب " ۱۰۰ بازی دبستانی".

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.